Governor´s Harbour

Vi skrev tidigare att Dunmore Town var Bahamas första huvudstad. Det var inte riktigt sant, det var Bahamas andra huvudstad. Denna första var Governor´s Harbour, också belägen på Eleuthera. Faktum är att Eleuthera var den först koloniserade ön i Bahamas, och det var engelsmän från Bermuda som ville skapa en egen och från England frigjord kyrka. De anlände på 1600-talet tilll Eleuthera, och de två ställen som koloniserades var Dunmore Town och Goverbor´s Harbour.

Vi kom hit på Juldagen, efter en seglats genom The Current Cut. Vi lyckades tajma tidvattnet och gick igen i en medström av 3 knop. Betydligt bättre än den motström på 7 knop som kunde blivit fallet om vi anlänt ett par timmar senare. Efter denna passage var den smörsegling i 30 graders värme under fyra-fem timmar tills vi nådde Governor´s Harbour.

Vår första dag här tillbringades på cyklarna. Vi var över till Atlantsidan, och åt sedan en bättre lunch på Buccaneer´s Club i Governor´s Harbour.

Det mesta är stängt här eftersom det är Annandag jul, eller Boxing Day som det heter här. Dock verkar det som om det blir partaj på stranden, nu när vi sitter här i båten och smälter vår middag, så laddas det upp med grillar, musik och tillströmmande bilar och båtar. På bilden ovan ses Perry som ville testa Lenas cykel. De ihopfällbara cyklarna gör succé överallt.

En kuriositet här i Västindien är alla tuppar. Var vi än varit mellan St Lucia och Abacos så har vi alltid blivit väckta av galande tupp på morgonen. Här i Governor´s Harbour verkar detta få sin kulmen; säkert 20 tuppar sätter igång kl 04.00…

Och som sagt, Boxing Day, då är det fest i Bahamas. Junkanoo Parade, halva natten.

Tanken är att vi ska vidare i morgon, då mot Rock Sound. Som inte är en musikaffär, utan ett klippigt sund…

Och med tanke på både tuppar och Junkanoo, så siktar vi på några dagar på andra sidan Exuma Sound, dvs i Exumas. Vi återkommer.

 

 

Joomla 1.6 Template by sinci