Windfall på nya äventyr i New England

 

När vi kom tillbaka från Bahamas i januari 2015, så planerade vi redan att försöka få till en längre segling framöver. Vi beslutade att inte segla någon vintersegling senaste vintern, utan i stället ta ledigt tre månader och segla utefter USA:s östkust. Nu är ju regelverket i USA sådant, att om man vill segla på USA:s vatten, så måste man ha en Cruising License. Det får man alltid när man segliar in i landet, och det gäller ett år. Så vår senaste Cruising License gick ut nu i januari. För att få en ny, så måste båten ut ur landet. Under tiden båten ligger i USA utan Cruising License, måste registreringsbeviset deponeras hos Customs and Border Protection. När man sedan ska segla ut båten ur landet får man ett särskilt tillstånd, Foreign Clearance, för att sedan alltså få en ny Cruising License när man kommer in i landet igen.

Mot bakgrund av detta beslutade vi att iscensätta den ambitiösa planen att segla till Kanada. Sagt och gjort, när båten var bunkrad och klar så bar det av, närmare bestämt 9 maj. Vi var införstådda med att denna segling skulle bli helt annorlunda än vad vi upplevt efter 2011. Snarare mer lik det vi upplevt innan, i alla fall temperaturmässigt. Det är kallt i luften, och bara 8 grader i vattnet vid den kanadensiska gränsen så här års. Men vi tog med mycket kläder.

Windfall har också utrustats med satellittelefon (Iridium GO). Hon har fått nya gardiner och de nya lazy-bagsen och lazyjacksen är klara och utprovade..

De första dagarna gick som på räls. Fin segling i varmt och fint väder till Cape Lookout, där vi bestämt oss för att göra ett stopp och vila en natt. Det tog tre dygn dit, och i den natursköna bukten såg vi den största sköldpadda vi någonsin sett. En mindre rolig sak var att vår AIS börjat krångla. Vi såg andra fartyg, men den sände inte vår position. Vi har haft detta problem en gång tidigare, och vid kontakt med leverantören fått veta att det är fler som haft detta problem. Tänkbar lösning: Ta bort D-suben och gör rent från korrosion. Den gången hjälpte det, inte denna gång. Ny kontakt med leverantören gav oss vetskap om att True Heading gått i KK, och man måste se sig om efter en helt ny AIS. Vi känner dock att vi inte behöver stressa med detta. Slutmål för vår segling denna gång är nämligen Deltaville Boatyard i Chesapeake Bay, där vi kan få hjälp med allt som vi kan behöva hjälp med.

De väderrapporter vi tog hem vid Cape Lookout sa att sämre väder med frekvent åska och nordliga vindar var att vänta. För att så snabbt som möjligt kunna avancera norrut gick vi därför in i ICW, som vi följde till Norfolk, Virginia. Efter Norfolk tog vi oss ut i Atlanten. Vi stod på, ibland med motorstöd, och tog oss allt längre norrut. Via Cape Cod Canal kom vi till den centrala delen av New Englands kust, men vi stannade inte förrän vi en natt, 13 dygn efter losskastningen i Jacksonville, seglade in i Head Harbor, Campobello Island, New Brunswick, Canada. Mycket nöjda med denna seglats firade vi med hummer och öl dagen efter.

Joomla 1.6 Template by sinci