Spanish Wells

Efter att ha seglat in i Spanish Wells i måndags fick vi klarera in, fast först på tisdagsmorgonen. En tulldam med ytterst sofistikierat nagellack kom ombord, och ursäktade sig att hon inte kommit kvällen innan. Skälet hon angav var att hon inte sett båten när hon var nere vid marinan kvällen före. Lustigt med tanke på att vi var den enda båten i marinan, och Windfall är ju inte en jätteliten båt…

Hursomhelst fick vi våra stämplar. Sedan packades cyklarna ur och vi cyklade runt hela Spanish Wells, som verkligen måste sägas vara ett mycket charmigt ställe. Rent och välordnat, samtidigt med den där ursprungscharmen.

Vi passade på att köpa nyfångad grouper som vi skulle äta på kvällen. Planen var en snabbkoll av Spanish Wells, sedan till någon naturhamn.

Bra saker i Spanish Wells: Bra mataffär, fisk från Bahamas största fiskeflotta, ATM, bra reparationsmöjligheter, man kan köpa diesel lätt mm. På norra sidan av ön låg en ”pink beach”, något som är vanligt och berömt på Eleuthera.

Vi väntar fint väder en dryg vecka. Vi ska besöka Dunmore Town, ett äventyr vi återkommer till. Men vi lär återkomma till Spanish Wells också, ett kanonställe i vårt tycke.

 

Joomla 1.6 Template by sinci